ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ!
ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!!!!!!!!!
ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ [ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΛΟΓΩ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ].
ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ .
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ // ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ//
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΚΑΙ Ο ΕΝ 'ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟΣ ,ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΑ Α. ΛΙΟΣΙΑ ,2 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΠΑΙΡΕΤΑΙΡΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ.
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ...........
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΣΟΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΩΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
  ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ  






tanea.gr   Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Τελεσίγραφο στέλνει η Φυλή
Ο δήµαρχός της ζητάει
έργα για την διαχείριση απορριµµάτων στην Αττική καθώς εξαντλείται η ανοχή των κατοίκων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011



Αµεση εκτέλεση όλων των έργων διαχείρισης απορριµµάτων στην Αττική, ζητά ο Δήµος Φυλής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί πως η ανοχή των κατοίκων της περιοχής θα αποτελέσει παρελθόν.

Στη σκιά των επεισοδίων στην Κερατέα και των αντιδράσεων των κατοίκων, σαφές µήνυµα πως δεν πρόκειται να δεχθεί η Δυτική Αττική να συνεχίσει να επωµίζεται όλο το βάρος διαχείρισης των απορριµµάτων του Λεκανοπεδίου στέλνει ο δήµαρχοςΦυλής Δηµήτρης Μπουραΐµης µε επιστολήτου προς τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.

«Στη Δυτική Αττική κάναµε το χρέος µας επί έτη πολλά και πληρώσαµε και πληρώνουµε το κόστος», αναφέρει ο κ. Μπουραΐµης, κάνοντας λόγο για φαινόµενο «περιθωριακού ρατσισµού» που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.


Καλεί για αυτόν τον λόγο την κυβέρνηση να υλοποιήσει πλήρως τον περιφερειακό σχεδιασµό που περιλαµβάνει τους τρεις χώρους απόθεσης απορριµµάτων σε Φυλή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, Κερατέα και Γραµµατικό µε τα αντίστοιχα ολοκληρωµένα εργοστάσια επεξεργασίας, καθώς και σταθµούς µεταφόρτωσης και συστήµατα ανακύκλωσης στην πηγή.
Οπως αναφέρει ο δήµαρχος Φυλής, ο ΧΥΤΑ της περιοχής έχει χρόνο ζωής περίπου 2½ χρόνια και δεν έχει τις τεχνικές δυνατότητες να εξυπηρετεί ολόκληρη την Αττική.

«Ακόµα όµως κι αν υπήρχε η τεχνική αυτή δυνατότητα, µετά τα όσα έγιναν τα τελευταία 7 χρόνια αλλά και όσα γίνονται σήµερα, κανείς δεν θα µπορούσε να πει στους κατοίκους των Ανω Λιοσίων, της Φυλής και του Ζεφυρίου που υφίστανται – µόνοι αυτοί – τις συνέπειες της αδιέξοδης πολιτικής διαχείρισης των απορριµµάτων, ότι εκείνος που σέβεται τη νοµιµότητα είναι τελικά εκείνος που πράττει το ορθό γιατο συµφέρον της χώρας και του τόπου του», σηµειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουραΐµης και προσθέτει: «Αντίθετα, θα µπορούν πολλοί να επιχειρηµατολογήσουν και να πείσουν ότι η αυτοδικία και η βία φέρνουν τελικά αποτέλεσµα». Σε επιφυλακή βρίσκονται στο µεταξύ οι αστυνοµικές δυνάµεις στην Κερατέα, µετά τις προχθεσινές συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν επιχειρήθηκε η αποµάκρυνση των µπάζων για να αποδοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου.

Κυβερνητικά στελέχη επιµένουν πάντως πως το επόµενο διάστηµα θα αρχίσουν οι εργασίες διαµόρφωσης του χώρου, δεδοµένου ότι δεν υπάρχει περιθώριο ανατροπής του σχεδιασµού. Απαντώντας στις αιτιάσεις φορέων της Κερατέας πως υπάρχουν ακόµη εκκρεµείς δικαστικές διαδικασίες, επισηµαίνουν ότι η επικείµενη εκδίκαση προσφυγής για απαλλοτρι ώσεις σε κάποιο τµήµα του χώρου, δεν απαγορεύει να προχωρήσουν τα έργα στο υπόλοιπο τµήµα.

«Το κράτος έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ψυχραιµίας και ανοχής απέναντι σε φαινόµενα που είναι άκρως επιθετικά. Τα όρια ανοχής εξαντλούνται», υπογράµµισε προς αυτήν την κατεύθυνση και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας (στη ΝΕΤ 105,8) και τόνισε την ανάγκη διαλόγου. «Οµως η κυβέρνηση δεν βρίσκει συνοµιλητές, βρίσκει πέτρες µολότοφ, σφαίρες ενίοτε, και αυτό δεν µπορεί να γίνει περαιτέρω ανεκτό», ανέφερε.
Σύµφωνα µε τον Δ. Μπουραΐµη, ο ΧΥΤΑ έχει χρόνο ζωής άλλα 2½ χρόνια




\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου