Ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

 Την Κυριακή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και στα σχέδια για τη δημιουργία εργοστασίου για την καύση σκουπιδιών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Η συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε μια πρώτη προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα για να ενημερώσει του κατοίκους του Καματερού, αλλά και των γειτονικών δήμων, για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια επιλογή για την υγεία μας. Επίσης, επισημάνθηκε ότι πίσω από αυτά τα σχέδια κρύβονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητας και αναπτύχθηκε μια άλλη αντίληψη για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Όπως επισήμανε η ομιλήτρια από την Επιτροπή Αγώνα, επαναλαμβάνοντας ένα σύνθημα από τις κινητοποιήσεις για τη χωματερή, "Εδώ κάτι βρωμάει! Και η βρώμα αυτή δεν είναι μόνο η μυρωδιά των σκουπιδιών, αλλά και το σύστημα διαπλοκής των συμφερόντων".



Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 150 κάτοικοι. Μίλησαν εκπρόσωποι από τα κινήματα κατοίκων της Κερατέας και του Γραμματικού, από τον Περιβαλλοντικό Όμιλο της Πετρούπολης, την Επιτροπή Αγώνα Καματερού, την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη Λαϊκή Συσπείρωση Καματερού, το Δημοτικό Σχήμα "Αλληλεγγύη" και κάτοικοι από το Ζεφύρι, τα Λιόσια και το Καματερό. Επίσης χαιρετισμό της συγκέντρωσης έστειλε το ΚΚΕ μ-λ.


Η συγκέντρωση έκλεισε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Καματερού με την υπόσχεση ότι σύντομα θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους για να σταματήσουμε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα, για το οποίο θα κληθούμε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου